2009. július 23., csütörtök

Cukkinis tészta

A cukkini beszerzés kicsit túlnőtt a családom fogyasztó képességén. Semmi bajunk a zöldséggel, de most mennyiségében kicsit ijesztő lett. Eddig azt gondoltam, hogy nekem nem okoz gondot feldolgozni néhány cukinit, de most azon kaptam magam, hogy recepteket és ötleteket keresgélek, hogy a készletet lecsökkentsem. Igazából, ha csak rólam lenne szó, azt hiszem megelégednék egy kis sós, fokhagymás olívaolajos sült végeredménnyel. A Fiúkat viszont nem akarom erre kárhoztatni, mert nem olyan töretlen még a gasztronómiai ízlésük, mint az én vállalkozó kedvem. Ez viszont engem ösztönöz arra, hogy számukra is ízletes és befogadható étel kerüljön a tányérba.
Az egyik kedvenc, gyors tésztám az aglio e oilo. A jó olívaolaj és a friss petr.zöld fantasztikus ízt ad a tésztának. Ma nagyon meleg volt, ezt nem kell bizonygatnom. Ebédelni azért kellett, de csak keveset. Úgy gondoltam, vacsorára csinálok egy ilyen gyors tésztát, ami könnyű, hiszen csak tészta.
Közben eszembe jutott a sok cukkini, gondoltam ez nem fogja elrontani a tésztát.
  • 40 dkg penne tészta
  • olíva olaj
  • 6 duci gerezd fokhagyma
  • kb 1/2 kg cukkini
  • 1 db sült kalif. paprika
  • só, bos
  • 3db zsálya levél
  • 1 nagy csokor petr.zöld
  • reszelt parmezán jellegű sajt
A tészta főzése közben kezdtem el a ragu készítését. Olíva olajon megfonnyasztottam az összevágott fokhagymát, rátettem a fél karikára vágott cukkinit, megsóztam, borsoztam és összepároltam, de kicsit inkább sütöttem, pirítottam, hogy ne puhuljon meg nagyon. A sült paprikát kicsi csíkokra vágtam és ezt is hozzá adtam. Kicsit később beletettem az összevágott zsálya leveleket és a petr.zöldet.
Amikor a tészta megfőtt, /nem teljesen puhára / beleöntöttem a cukkinis raguba és összemelegítettem. A tetejére igazi parmezán helyett, csak a reszeléket szórtam. Tudom, hogy ez inkább csak aromásított kitudjamibőlkészült törmelék, de ez van! Néha szokott lenni grana padanom is, az a zsugorfóliás 20 dkg-os darab, de most az sem volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése