2009. november 11., szerda

Sütőtökös csirkés masnitészta


Amikor szabadságon vagyok, a főzés is inkább lesz alkotás, mint a munkás napokon. Sosem valóságos teher, de a bevált ételek biztosan sikerülnek, a kísérletezés nem ilyen napokra való. Ez az étel abból készült, amit a hűtőben találtam, és ami magában semmire sem lett volna elég.
  • 40 dkg korona durum tészta / rövidebb főzési idővel egészen jó lett /
  • kb 5 dkg húsos szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 ger. fokhagyma
  • kb. 25 dkg nagyon finomra vágott csmell a fagyasztóból
  • 3 karika kétujjnyi vastag sütőtök
  • 2 dl tejszín
  • tökmag
  • tökmagolaj
  • bors
  • olívaolaj és vaj

Az olajon megpárolom a nagyobb kockákra vágott hagymát. Kicsit megsózom, hogy hamarabb puhuljon. Hozzáadom a szalonnát és a fokhagymát. Ezután ráteszem a csirkehúst és összepárolom az egészet. Ezután mehet bele a kockákra vágott tök, ennek nem kell sok idő, hogy ne törjön össze. Ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, teszek rá egy kevés petr.zöldet és egyet forralok rajta. Kellemesen édeskés a hagymától és a töktől, de elég fűszeres a szalonnától és a fokhagymától. Szükség esetén a tészta főzővizével higítom. Nekem kellett hozzá tenni.

Tálalásnál megszórom még pirított tökmaggal és locsolok rá egy kevés tökmagolajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése