2010. január 27., szerda

Kolbász nélkül is finom lenne




Savanyúkáposzta, mert tél van és ilyenkor a legfinomabb. A párolt savanyúkáposzta kitűnő kiegészítője az ételeknek, mert savanyúság és köret is egyben. A hurka és kolbász különösen kívánja és számos elkészítési módja van. Ezt az ételt én akkor készítettem, amikor szombaton haza jöttem a munkából és gyorsan kellett valami ebédre. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a krumplit már előző nap megfőztem héjában. A készítésnél olajon megpároltam két nagy fej hagymát, amit nagyobb kockákra vágtam. Nem akartam teljesen puhára, csak roppanósra. Tettem rá darált sós paprikát és paradicsomot is. Megszórtam fűszerpaprikával, köménnyel és erre került a kockázott krumpli. Jól összeforgattam, borsoztam, köményt szórtam rá és átsütöttem. Ennyi!


A kolbászt közben szép lassan sütöttem héjas fokhagymával és egy szál rozmaringgal.


A káposztához kevés olajon karamellizáltam két evőkanál cukrot. Rátettem a kissé kimosott káposztát, öntöttem alá egy dl fehérbort, egy kevés vizet és puhára pároltam. Sóztam és pici köményt is szórtam rá.


A hagymás krumpli annyira finom, édeskés volt, hogy a káposztával együtt akár önálló étel is lehetett volna. Én majdnem így is ettem, mert csak egy kis kolbászt vettem mellé.

3 megjegyzés:

  1. Pedig tésztát akarok főzni, de olyan éhes lettem erre; valamelyik nap tuti ilyet főzök! Annyi a különbség, hogy én sós vízben főtt krumpliból szoktam, mert akkor kicsit hamarabb van...

    VálaszTörlés
  2. Ez a recept nagyon megtetszett! Hétvégén megcsinálom, de kolbász nélkül:)

    VálaszTörlés
  3. Egészségetekre!
    Kata, nagy különbség biztosan nincs közte.
    Sifia sokszor én is megenném hús nélkül az ételeket, de a fiúk miatt hússal kell főzni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.