2010. január 20., szerda

Milyen titkot nem ismerünk?



Nem volt szándékom reklámot csinálni, de ebben a bőséges árú választékban nem lehet úgy tenni, mintha nem lenne különbség a külföldi és a magyar termékek között. Rehabilitáltuk a vajat és ezzel egyidőben sok-sok írást lehet olvasni az egészségtelen margarinról. Gyerek koromban csak vajat lehetett kapni és emlékszem, hogy mennyire nem szerettem azt a tömény vajas ízt, amit az okozott, hogy a vaj kemény volt és nem lehetett a kenyérre kenni. Vékony szeletekre volt vágva, úgy tették a kenyérre és, ha volt ideje olvadozni, akkor evés közben kenegették szét, ha nem, akkor haraptuk a kenyérrel együtt. Nem tartották hűtőben, mert nem is volt hűtő, mégis meg volt dermedve. Szobahőmérsékleten viszont túlságosan is felpuhult, ezért mégis csak hűvösön kellett tartani. A ma kapható magyar vajak olyan áron vannak, mint a külföldről behozott. Az ízükben és minőségükben azonban van különbség. A képen látható vaj sajnos nem tartozik a barátságos áron vásárolhatók közé, mégis tudtam venni belőle néhány darabot karácsony előtt. Már írtam, hogy a helyi CBA boltunkban néha rendkívüli akciók vannak. Egy ilyen alkalommal vettem én is ezt az ír vajat. Tudtam, hogy finom, mert egyszer már eredeti áron is vettem. Muszály volt megkóstolni, hogy mennyivel jobb a másé? Sajnálom, de tényleg jobb! A magyar vaj szintén pasztőrözött tejszínből készül, a zsírtartalma is egyezik-82%. Akkor meg mi a baj? Ennyi információ mellett szabad- vagy kell-e kételkedni? Ennek a vajnak olyan finom, lágy íze van, olyan krémes az állaga, hogy vétek főzni vele. Ezt csak enni szabad.
A csomagoláson ez áll:
Írország különleges adottságai és a dúsan zöldellő füvet legelő ír tehenek finom teje. Ez minden.
Ezeknek köszönheti a Kerrygold vaj aranysárga színét, természetes zamatát és utánozhatatlan lágyságát, kenhetőségét.
A zöld sziget aranya
A magyar vajak csomagolásán nem találtam semmilyen feliratot, ami azt akarná bizonyítani, hogy ez a legjobb. Vagy csak azokon van ilyen felirat, amit exportra gyártanak? Vagy azokon sincs semmi, csak hisznek nekünk?

4 megjegyzés:

  1. én is nagyon szeretem ezt a vajat, de tényleg nagyon drága. általában nyaraláskor (balatonon mondjuk) veszünk ilyet, akkor ez a vaj A VAJ. :))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ez a kedvencem, bár azért mulatságos, hogy azt is írja rajta apró betűkkel, hogy Németországban csomagolták.

    VálaszTörlés
  3. Én is vettem, leárazva persze. Nekem nem volt nagy szám. Biztosan elhaltak az ízlelőbimbóim, de a "mezei" vajak és eközt nem találtam különbséget. Viszont ezt hazavíve rögtön kóstolni akartam, és sem hűtőhidegen dermedt, sem szobahőn lágyult nem volt, hanem a kettő közt, és ruganyosan ragadt a késre, felszedve a kenyérről a morzsákat, egy másik késsel kellett lebűvészkedni. Inkább maradok a szeletelésnél, mert imádom a sok vajat :) Csilla

    VálaszTörlés
  4. A magyar vajat is vihetik nagy mennyiségben külföldra és ott csomagolhatják.Persze, ha jó a marketingje.

    Csilla igazad van az állagát tekintve, de az ízében bizony van különbség. A saját kenyeremre egészen jól kenhető.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.