2010. február 28., vasárnap

Túrós avokádós krém






Úgy vagyok vele, hogy az esti evéseknél, pontosabban a kicsit késői / nyolc óra után / nemeszünkvalamit kérdés feltevésekor a legjobb megoldás, ha egy-két szelet pirítóst eszünk valami olyan kencével, amiben nincs hús, de annál inkább valami zöldség és esetleg túró vagy sajt. A legjobb lenne sovány sajtot, túrót enni, de köztes megoldásként még ez is elfogadható.








A nyáron eltett zakuszka, cukkinikrém a legideálisabb vacsora alapanyag. Az olívaolaj kicsit megsózva és fokhagymával, nyáron frissen vágott bazsalikommal szintén semmi kivetni valót nem hagy maga után. A sült fokhagyma nem csak finom, de roppant egészséges is. A hagyományos avokádókrém is jó, bár maga a gyümölcs / vagy zöldség / elég zsíros állagú. A túrókrémek különféle ízesítésekkel vagy a házilag előállított sajt szintén kedvelt vacsoránk.




A mostani krémet a Jókaja blogján talált recept ihlette. Sohasem jutott volna eszembe, hogy az avokádót túróval keverjem. Sajnos!








  • 1 db puha avokádó




  • 5 dkg sós krémfehér sajt




  • 10 dkg krémes túró




  • 5 dkg krémsajt




  • frissen őrölt bors




  • zöldcitromlé




  • csilipehely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése