2010. április 4., vasárnap

Medvehagyma krémleves

A kép kicsit csalóka, de majdnem ilyen színe volt a levesnek. Feláldoztam egy fél csomag hagymalevelet, ugyanis vettem egy második csomaggal is szombaton.
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db kisebb burgonya
  • 1/2 cs. medvehagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 25 dkg krémsajt
  • víz+leveskocka vagy zöldség alaplé
  • 1 mk borsikafű

Az olaj és vaj keverékén megfonnyasztom a hagymát és hozzáadva kicsit megfuttatom a burgonya kockákat is. Beleteszem a fűszereket, felöntöm a vízzel és felforralom. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadom a medvehagymát és rövid főzés után botmixerrel pürésítem. Belekeverem a krémsajtot, ízesítem, összeforralom. --------Olívaolajjal megspriccelt, pirított kenyércsíkokkal tálalom, amiket teljeskiőrlésű tönkölylisztből sütöttem. Szárított chilipehellyel nagyon finom ízt kapott.

2 megjegyzés:

  1. Imádom a medvehagyma krémlevest! Nagyon guszta a tied. Pár nappal ezelőtt készítettem én is, kicsit másképpen csináltam, majd kesőbb posztolok is róla.
    A csilipehely szenzációs ötlet, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Szeretem én is összehasonlítani más főztét az enyémmel. Bevallom, néha én vagyok a vesztes.

    VálaszTörlés