2010. május 9., vasárnap

Reggelire is spárga


A tegnapi leves után megmaradt a spárga legfinomabb része, a feje. Nyersen is el lehet rágcsálni, de mi nem vagyunk nyers evők, ezért csak korlátozott mennyiségben fogy ilyen formájában. A vasárnapi reggeliknek viszont időnként megadjuk a módját. Kényelmesen, néha bőségesen, ritkábban egészségtelenül, de nyugodtan és jó ízűen. Volt néhány szelet / nem nagyüzemi / szalonnánk, ami sütve finomabb, mint nyersen, ezért ez lett a sorsa. Mellé tükörtojás is került és az egészségesség jegyében újhagymákat is sütöttem hozzá, meg a megmaradt spárgafejeket is. A paradicsom is nagyon kellett mellé és, hogy teljes legyen az élvezet, a hozzá elfogyasztott kenyér is kizárólag fehérlisztből, tejjel készült Limara zsemlebucija mintájára. Olyan volt, mint egy foszlós kalács. Egy kicsi szalonnazsírt is tunkoltunk vele a végén.
Sosem mondtam, hogy megrögzött egészségmániások vagyunk, csak odafigyelek, hogy mikor, mit és milyen formában eszünk. Inkább egy szelet szalonnát, mint a sok vacak felvágott valamelyikét eszem. Reggelire persze, nem vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése