2010. július 20., kedd

Hideg köret a forró napokra

A múlt heti forróságban készítettem ezt a köretként is beillő krumplisalátát. Annyira voltam előrelátó, hogy a krumplit az előző este főztem meg, amikor már egy kicsit jobb lett a levegő. Hűvösebb szerintem nem volt, de mégis az illúzió.....
  • héjában főtt krumpli
  • lilahagyma nagyobb kockákra vágva és a mikróban kicsit megpárolva, hogy ne legyen nagyon erős
  • fekete olajbogyó karikára vágva
  • kapribogyó összetörve
  • nagy adag petr.zöld összevágva

Az öntethez:

  • Sűrű tejföl
  • majonéz
  • olívaolaj
  • magos mustár
  • frissen őrölt bors
  • kevés tejszín
  • citromlé

A citromtól kellemesen pikáns lett. Ennek is jót tesz, ha áll egy kicsit fogyasztás előtt, hogy az ízei összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése