2011. február 20., vasárnap

Lecsósszelet tarhonyával


Télen nem eszünk lecsót. A hazai paprika és paradicsom a saját érési idejében összehasonlíthatatlanul finomabb bármely más országból származó társánál. Ezért nyáron tartalékolunk télire. Ezért ehetünk télen is lecsót.
  •  Azzal kezdem, hogy a húst -- ami csak tarja lehet -- sózom, borsozom és pl. mangalicazsíron elősütöm.
  • Közben egy másik lábasban - szintén zsíron - megfonnyasztom a szálasra  összevágott hagymát és teszek hozzá bőven fokhagymát is. Darált sós paprikát is adok hozzá ízesítőként.
  • Ráteszem az elősütött húsokat, ráöntöm a húsok alatt keletkezett folyadékot is és öntök rá vizet, hogy megpárolódhasson.
  • Amikor már majdnem puha, hozzáadom a házi lecsót és öntök rá paradicsomlét is, mert az én lecsómon nincs sok folyadék.
  • Összeforralom és készen is van.
Mennyiségeket nem írok, mert ennél a receptnél nincs jelentősége. Mindenki annyi alapanyaggal készíti, amennyire szüksége van.
A fokhagyma mennyisége szokatlan lehet, de egyáltalán nem érződik az elkészült ételben.
Tarhonyával szoktam tálalni, de lehet tésztával is. Ízléstől függően más köret is készíthető.

3 megjegyzés:

  1. Mulatságos esetem volt. Bár nem írtam fel a listámra, mégis hoztam a piacról tarhonyát pénteken. És mi vigyorog a polcomon a spájzban? A nyáron elrakott lecsó! Nem kérdés, mi lesz a keddi ebéd. Csak én darálthússal és cserkészkolbásszal készítem a "férfias" verziót.

    VálaszTörlés
  2. Nincs ellenemre a férfias verzió, készüljön bármiből is. Szeretek jókat enni , csak kicsit megfontolva.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.