2011. március 15., kedd

Barnarizses csicseriborsó köret


A napokban láttam Nigellát főzni és rögtön elraktam a PC-mbe amit készített. Sokszor esem abba a hibába, hogy nem emlékszem pontosan a receptekre, ezért  neki sem állok. Jobb eset, ha gyorsan jegyzetelek. Most nem volt jegyzet, de ezt nem lehetett elfelejteni. Ha nem sütemény, akkor lehet improvizálni is, csak kell egy jó ötlet.
Barnarizs, csicseriborsó, csili. Nyerő összeállítás!

Mennyiségeket nem írok, mert ízlés szerinti arányokkal készíthető.
  • vöröshagyma összevágva
  • csilipaprika kimagozva / vagy nem / , összevágva
  • főtt barnarizs
  • főtt csicseriborsó
  • előfőzött spenót, amit én tettem el
  • olaj
A hagymákat és csilipaprikákat egy késes pengéjű robotgépben összevágtam apróra.
Olajon összepároltam, sóztam, de nem pirítottam meg.
Hozzákevertem a barnarizst és a csicserit.
Öntöttem rá a rizs főzőlevéből és kb. 15 percig főztem.
A spenótot is belekevertem és borsot tettem még rá.
A kenyértölcsérekről sütés közben lepotyogott lenmagokkal szórtam meg, hogy ez se vesszen kárba. Finom volt rajta a sült, ropogós mag.
Jó csípős lett, de szeretjük a csilit, mert  hamarabb elmúlik a csípése, mint a magyar paprikának.
Köretként ettük sok-sok hagymával sült oldalas mellé. Bevallom, nekem nem nagyon kellett a hús, elég volt a hagymás szaftja  is mellé. Másnapra összeérett, szerintem finomabb volt.

2 megjegyzés:

  1. Nyammm...nyam....,de finom lehet!:-)

    VálaszTörlés
  2. Igen az volt. Szeretem a magyar konyha ízeit, de az ehhez hasonlókat is nagyon megszerettem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.