2011. július 6., szerda

Cukkinikrém a Magyar Konyhából a magyar konyhába

Egyre kevésbé vagyok elragadtatva ettől az újságtól, pedig amikor először megvettem, még dicshimnuszt is írtam róla. Most már csak érdekesnek tartom, de nem az én konyhámat célozták meg vele. Az már biztos, hogy az előfizetést nem fogom megújítani.
Ez a recept haladóknak való, mert bár egyszerűnek tűnik a leírása, de már az elején  a fokhagyma főzése összezavart.
Először vízben kellett fölforralni, azután tejben.
A tejben főzés azért jó, mert pillanatok alatt el lehet dönteni, mikor csináljuk meg a tűzhely nagytakarítását. A tej ugyanis még azelőtt kifut az edényből, mielőtt eldönthetnénk, hogy elég-e a recept szerint csak fölforralni vagy főzni is kell egy kicsit.
A háromszori forralástól ugyanis a fokhagyma nem puhult meg. Főztem egy kicsit. A tűzhelynek már mindegy volt.
  • 50 dkg cukkini kockákra vágva
  • 2-4 gerezd fokhagyma / hámozva /
  • 1 ág kakukkfű
  • víz vagy leves
  • 2 ek olívaolaj
  • bazsalikomlevél
  • só, bors
 A tejről szót sem ejt a hozzávalók között.
A cukkinit én durvára reszeltem, mert nem volt, aki felvágjon nekem apró kockákra  fél kilót.

A fokhagymát hideg vízben tesszük föl. Felforraljuk, a vizet leöntjük és ezt még kétszer megismételjük tejjel.
Ettől a fokhagymának lágy diós íze lesz.  / nekem biztosan nem eléggé kifinomultak az ízlelőbimbóim, de én ezt nem éreztem , viszont fokhagyma íze sem volt/
Serpenyőben olajat hevítünk és hozzáadjuk a cukkinikockákat 2 evőkanál vízzel.  Na, ez NEM kell.        Elég vizes ez a zöldség, hogy hozzáadott víz nélkül is megpárolódjon. Minek dupla ideig főzni.
A fokhagymát mozsárban pürésítjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a cukkinit.
Nem kell pépesre keverni, maradhat kicsit darabos is.  / feltéve, ha nem fől szét! /
Belekeverünk kevés olívaolajat és a csíkokra vágott bazsalikomlevelet.
Sózzuk, borsozzuk, de hová kell tenni a kakukkfüvet?

Nekem sajnos csak petrezselyemlevelem volt, így ez került bele. Nem hiszem, hogy ez elrontotta volna.
Ennyi a recept. Ugye, milyen egyszerű?

A fényképen valamilyen zöld folyadék lengi körül a krémet, de nem írtak róla semmit. Gondoltam készítek egy petrezselyemolajat, ha már petr.zöldet tettem bele.


Megpróbáltam megtervezni a képet, hogy hasonlíthasson, de nem volt fontos, hogy valóban úgy nézzen ki.
Adhatunk hozzá olajbogyót,sült paprikát, füstölt vagy marinált halat, kaviárt.
Grillezett húsok - és zöldségek mellé is kiváló.


Készítettem már többször cukkinikrémet és be kell vallanom, hogy ez a változat nekem kicsit vértelennek tűnt.
Hogy fizetnék-e érte? Nem.


A maradékból - mert óvatos voltam - elkészítettem a saját változatomat.
A megpárolt cukkinihez párolt hagymát és egy doboz krémsajtot kevertem.
Beleöntöttem a petrezselyemolajat és kevertem hozzá összevágott petr.zöldet is.
Só, frissen őrölt bors és pici kapor került bele.

6 megjegyzés:

  1. :)) Én is így jártam a Magyar Konyhával, ahogy Te is. Négy számot megvettem, azóta egyet sem. Belelapoztam a meg nem vettekbe is, aztán otthagytam őket az árusnál.
    Ellenben a Te cukkinikrémed nagyon tetszik, el is mentem magamnak! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem akartam lázítani, de türelmetlen lettem.
    Nem vagyok már kezdő, de mit kezdjen ezekkel a receptekkel, aki az.

    VálaszTörlés
  3. Nekem a Nők Lapja Konyha kezdi ezt. Mintha nem próbálnák ki a receptet. Csilla

    VálaszTörlés
  4. számomra egyszerűen érthetetlen ez a túlbonyolítás. cukkinikrémet úgy, hogy te :)
    szinte minden újságban vannak olyan receptek, amiről egy gyakorlott főzőcskéző azonnal megmondja, hogy az úgy nem fog működni. de tényleg sajnálom, ha valakinek ilyesmi miatt megy el a kedve. én is "megszívtam" pár dolgot a kezdetekkor, úgy látszik, ezt manapság sem lehet megúszni :(

    eszterlanc

    VálaszTörlés
  5. Daisy, csodás a blogod, étvágygerjesztőek az ételeid, nagyon szépek a képek. Gratulálok.
    Megkérlek, nézzél be hozzám, szeretnélek meglepni:)

    VálaszTörlés
  6. Roza, nem tudok nálad üzenetet hagyni. Többször próbáltam, de valami nem engedi.
    Köszönöm, hogy gondoltál rám, de sajnos az ilyen díjátadásokra nem tudok már időt kiszorítani.
    Gratulálok a látogatóidhoz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.