2011. október 2., vasárnap

HELP!!!! A csúf pavlova



Elrettentő példának ide kell tennem, mert magamat is el kell rettentenem. Ilyen csúfság rég nem esett meg velem. Természetesen a képen sem javítottam semmit.
Írtam már, hogy a sütemény recepteket nem tőlem kell kérni, mert receptem ugyan van  - valamiből nekem is kell készülni  -  de gyakran nem tartom be, ezért ritkán sikerül fotogénre. Az ízekkel nincs baj, mert nem a kukában végzik, de vendégeknek nem tenném ki az asztalra.
Most is ez lett volna az eredeti szándékom, de a vége az lett, hogy suttyomban szépen megettük, mielőtt bárki megláthatta volna.

Becsület szóra mondom, hogy most mindent betartottam, ami írva van, ráadásul olyan oldalakról néztem meg, hogyan kell csinálni, akikben megbízom.
Gyönyörű és szerintem elég kemény habot csináltam, tepsire kentem kb. 5 cm magasra. Nagyon szép volt, még kicsit márványos is lett, mert a hab alja nem keveredett el teljesen a kakaóval.

Az én sütőm magasabb hőfokon működik, mióta kicserélték a fűtőszálat, ezért ezen én változtattam, de ez nem lehetett baj.
Az első 2O percben tökéletes volt még minden, gyönyörű magas volt a hab. Ezután kicsit lejjebb vettem a hőmérsékletet, mert éreztem az illatát, gondoltam, nehogy megégjen. További 15 percig sütöttem, de már kicsit égett kakaó illat volt, ezért megnéztem.
Na, ekkor láttam a képen levő állapotban a pavlovámat.
Az íze finom, de ezen kívűl, borzalmas. Hét tojásfehérjém volt, jó adag lett volna belőle. Még jó, hogy nem a krémmel kezdtem.

Nem adom föl, de néhány jó tanács rám férne. Légyszíves segítsetek, mi lehetett a baj?