2012. január 22., vasárnap

Bruschetta kecskesajttal, és céklás tormával


 A bruschetta közép-Olaszországból származó étel, amit már a XV. században is fogyasztottak. Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.
Na, ez a Wikipédia szerinti ismertető. Ezek szerint az nincs benne, hogy kovászos kenyérből készül. Nem baj, nekem változatlanul az a véleményem, hogy ebből jobb lesz.
A pirított kenyereket megdörzsöltem fokhagymával, de még a sütés előtt bekentem olajjal is.
Rátettem a sajt szeleteket, a szárított sonkát és friss kakukkfüvet, azután visszatettem a sütőbe, amíg a sajt kissé megolvad.
Amikor készen volt, akkor ecetes tormával kevert nyers céklát tettem rá ízesítőként.
Laktató és nagyon finom szendvicsek lettek.


4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon guszta lett, a fokhagyma, olíva olaj, paradicsom, kecskesajt fantasztikus együttes. Adriai nyaralásaink során éveken keresztúl egy olasz család volt az egyik szomszédunk a campingben, gyakran készítettünk különböző bruschetákat, melyet grilezett húsokhoz, rákokhoz, kagylókhoz fogyasztottunk.

    VálaszTörlés
  2. Jaj!!!!
    Most nagyon, de nagyon íííírigy vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Mi is nagyon kedveljük a bruschetát.
      Igazi jó kis vacsi.
      Már én is inkább hétvégén sütök.
      Ma 36 sajtos kifli készült. Egy része a lányaimnak. A többi megy a mélyhűtőbe. Egész hétre meg van a reggelinek való.
      Én még a kovászossal adós vagyok.

      Törlés
  3. Szia Vali!
    A kovászos nekem is csak ritkán jön össze.
    Ha van időm, én is sütök a fagyasztóba. Jól jön időnként.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.