2012. május 28., hétfő

Krumplileves pestóval


Bazsalikom pesto: konyhai robotgépben összevagdaljuk és elkeverjük a bazsalikom leveleket, valamilyen magot / fenyőmag, mandula, mogyoró, dió, kesudió / , kemény sajtot / grana padano, parmesan,/ , fokhagymát, sót, borsot és olívaolajat.


  • 3-4 szelet húsos füstöltszalonna
  • 45 dkg hagyma felkockázva
  • 45 dkg krumpli felkockázva
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 dl húsalaplé
  • 6 dl tej
  • 10 dkg apró tészta / pl. kagyló /
  • 1,5 dl tejszín
  • friss, aprított petr.zöld
  • 2 ek pesto
  • frissen reszelt parmezan
  • pirított kenyérszeletek



A felcsíkozott szalonnát süssük ki, ezután tegyük bele a vajat, a hagymát, fonnyasszuk meg és adjuk hozzá a krumplit is. 
Pirítsuk együtt kb. 10 percig, azután öntsük fel az alaplével és a tejjel. 
Forraljuk fel és főzzük tovább néhány percig, azután tegyük bele a tésztát.
Sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára.
Öntsük bele a tejszínt, forraljuk össze
Adjuk hozzá a petr.zöldet és a pestot.

Tálalásnál reszeljünk rá sajtot és adjunk mellé fokhagymás pirítóst vagy pestoval megkent pirított kiflikarikákat.

Nekem sűrűnek tűnt a leves, ezért több folyadékkal készítettem, de ez egyéni ízlés függvénye. 
Nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése