2012. június 13., szerda

Fűszeres lencsés rizs


Ez annyira finom, hogy amikor elfogy a hús, akkor a maradék rizs magában is elfogy, mert nekem így is nagy kedvencem.
Az hozzávalók mennyisége tetszés szerint változtatható, a fűszerezést a mennyiséghez kell igazítani.

  • 12 dkg barna lencse előfőzve 
  • 12 dkg vöröslencse beáztatva kb. egy órára , de el is hagyható az áztatás
  • 25 dkg hosszúszemű rizs
  • 1 zöld csilipaprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 szál aprított újhagyma
  • 4 ek. ghee vagy olaj
  • 1 tk. reszelt, friss gyömbér
  • 1 fahéjrúd
  • 2 szegfűszeg
  • 1 babérlevél
  • 1/2 tk. kurkuma
  • bors




  • A felaprított hagymát, fokhagymát, gyömbért, és a zöldpaprikát a gheeben puhára pároljuk, majd egy kicsit megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget,babérlevelet és a kurkumát. Néhány perc alatt összepirítjuk.
  • Beletesszük a rizst és a kétféle lencsét, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 3 cm-el ellepje. Megsózzuk és addig főzzük, amíg a rizs az összes vizet beszívja.
  • Hozzákeverjük az újhagymát.
A fűszerezése nagyon hasonlít a csirkééhez, de az étel jellegéből következően egyáltalán nem lesz egyforma az íze.
További hasonló ételek a blogon a fűszeres címszó alatt találhatók a cimke jegyzékben.

2 megjegyzés:

  1. Szia,

    megkérdezhetem, hogy szoktál kurkumát venni? Hetek óta hajkurászom Auchanban, Tescoban és nem találom.
    Köszi
    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Bioboltban biztosan találsz és nem drágább, mint máshol. A különlegesebb fűszereket, alapanyagokat mind be lehet már szerezni a bioboltokban.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.