2013. március 24., vasárnap

Gyors húsgolyók sütni való kolbászból



Szerencsés estben van friss kolbász a hentesnél vagy van a fagyasztóban, de akkor előre kell gondolkodni.
A mikróban való olvasztásnál előfordulhat, hogy megfől a kolbász, ezért ezt óvatosan kell csinálni.
Részben a kényszer szülte ezt is, de a végeredmény megér egy bejegyzést.
A kolbász nem volt túl fűszeres, nem volt benne kömény sem és fokhagyma sem, hús viszont annál több.

  • a kolbászokat / 2 db / kiszedtem a bőrükből és kicsi gombócokat formálva belőle folyamatosan a felmelegített olajba raktam, egyszerre mindet
  • alaposan átkevertem és át is sütöttem anélkül, hogy megpirultak volna
  • kiszedtem mindet és a visszamaradt zsiradékon összevágott hagymát / 1 közepes fej / pároltam egy kevés fokhagymával / 2 gerezd /
  • beletettem az összevágott sonkát / kb. 15 dkg / , átpirítottam és
  • hozzáadtam a felvagdosott kelkáposztát és anélkül, hogy megfőlt volna, roppanósra pároltam
  • 1 dl fehérbort öntöttem rá és kiforraltam
  • beleöntöttem egy doboznyi konzerv darabolt paradicsomot és kb. öt percig erősebb hőfokon főztem
  • só, bors és 1 mk. provanszi fűszerkeverék
  • kb. 1/2 dl főzőtejszínt öntöttem hozzá, ettől besűrűsödik, - és tompítja egy kicsit a paradicsom erősségét, - ezért ha kevés a leve / mint most nálam  / , akkor ezt lehet vízzel vagy alaplével / nálam főlt közben a leves / pótolni
Tészta volt a fagyasztóban, ezért ezt ettük hozzá / ennek is el kellett fogyni /, de rizzsel is jó lett volna, meg bulgurral, de akár gerslivel is.
A férjem amúgy is azt mondta, hogy kicsit hasonlított az íze a töltöttkáposztára. :(
Mi ugyan nem tettünk rá, de szerintem meg lehetett volna szórni reszelt sajttal is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése