2013. május 18., szombat

Lencsés ragu


Az úgy volt, hogy a fagyasztóban árválkodott egy csomag félig főtt lencse. Amikor ilyen hüvelyeseket főzök, akkor általában nagyobb mennyiséget készítek, mert a sokáig tartó főzésnek legyen már valami haszna későbbre is. Ezek jól fagyaszthatók akár félig- akár teljesen megfőzve.
Most egy zöldséges ételt ettem volna, mert nekem gyakrabban van hozzá kedven, mint a húsevő férfi családtagjaimnak.

Készítettem egy hagymás alapot a házi sós paprikámmal, amiben csak megfonnyasztottam  a hagymát, de nem pirítottam meg.
Füstölt és főtt sonka kockákat adtam hozzá az íz miatt, de nem volt jelentős mennyiség. Aki húsosabbat szeretne, az tegyen bele bőségesen sonkát.
Tettem bele apró kockákra vágott sárgarépát és szintén a fagyasztóból összevágott zellerszárat / ez is remekül fagyasztható /
A fűszerezése a kedvenc fűszerkeverékem, de most nem a provanszi, hanem a toscan. Ezenkívül só és frissen őrölt bors, meg egy pici őrölt kömény.


Amikor jól összerottyant minden, akkor felöntöttem vízzel és tettem hozzá egy fél leveskockát / alaplé híján /
Csak annyi vizet öntöttem rá, hogy kellőképpen el tudjon párologni, mire megfőlnek a zöldségek, mert ez  egy viszonylag száraz ragu lett volna.
Főzelékszerű állaggal nem lett volna étvágykeltő, de így egy valódi ragu lett, ami kenyérrel fogyasztva  tökéletes párosítás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése