2013. június 9., vasárnap

Sült camambert sajt sült zöldségraguval


Ismét gömbcukkini, mert meggyőződésem, hogy könnyebb ress-re sütni, mint a hagyományosat.

  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • cukkini
  • gomba
  • koktélparadicsom
  • provanszi- és toscan fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • friss petr.zöld 


A hozzávalók mennyisége tetszőleges, mert mindenki saját ízlése szerint állítsa össze a zöldségeket. A lényeg az, hogy ne főzzük puhára, hanem legyen kissé roppanós mindegyik, még a hagyma is.
Úgy gondolom, ezek a zöldséges ételek csak akkor finomak, ha nem pép lesz belőlük.

Viszonylag erős tűzön süssük össze a zöldségeket. Először  a hagyma, fokhagyma és utoljára a paradicsom.
A koktélparadicsomtól lesz édeskés és azt gondolom ezt az ízt kár lenne cukorral pótolni.

Amikor a zöldségeket megsütöttem, akkor rátettem a sajtot és a sütőben kicsit megolvasztottam, ami ennél a camambert jellegű sajtnál nem igazán működött, de így is éppen jó volt.

1 megjegyzés: