2015. április 5., vasárnap

Fűszeres, joghurtos sült karfiol


 A karfiol sokrétűen felhasználható, bár talán kevésbé népszerű az egészben sütött változata, pedig valóban meg lehet sütni így is és nagyon látványos.
Ez a fűszeres joghurttal lekent karfiol nem éppen  a megszokott ízvilágot hozza, de aki szereti a hasonló ízeket, annak igazi élményt ad.
----A megadott mennyiség szerintem túl sok, teljesen fölösleges ennyit csinálni azért, hogy a hűtőben álljon. Nekem csak a fele adag készült, de még így sem kellett az egész.

  • 360 ml joghurt
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek. rómaikömény
  • 1 ek fokhagymapor / nekem 2 gerezd a fél adagba /
  • 1 ek. currypor
  • 1 tk feketebors
  • 2 tk só
-------Na, én ezek helyett egy kész fűszerkeveréket használtam, amit az újonnan felfedezett / pakisztáni / boltban vettem és eredetileg ez egy sabji fűszerkeverék, de tökéletes volt itt is.
A fokhagyma és a pirospaprika maradt, de a többi a fűszerkeverék volt.
Egy szilikon ecset segítségével egyszerűen rá lehet kenni a karfiolra. A só nekem kicsit kevés volt, pedig mi elég sótlanul eszünk.




A sütési idő valóban elég ahhoz, hogy picit ressre süljön a karfiol, bár kevés vizet aláöntve könnyen lehet puhára főzni - sütni.
A paprika miatt viszont könnyen megéghet, ezért érdemes kb. 1/4 óra múlva alufóliával lazán letakarni.
Az enyém is elég sötét lett, de nem égett meg, mert akkor keserű lett volna.
200°C-os hőmérsékletete ír a recept, de szerintem elég a 180°C. A 35 - 40 perc viszont körülbelül elég, de meg lehet szúrni, hogy mennyire sült át.


Nekem köretnek készült, de lehet egy könnyű vacsora is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.