2015. augusztus 16., vasárnap

Párolt karfiol diós zabpehely takaró alatt


Eszünk mi azért rendes ételeket is, de mostanában valóban úgy tűnik, mintha az életmódváltás kezdene elhatalmasodni rajtunk.
Nem, ez nem így van. A konyhámban mindég fől hagyományos étel is, esetleg egy kicsit lájtosabban, de ízesen és laktatóan úgy, hogy felismerhető legyen, miből készült?
Ma pl. csirkepörkölt tarhonyával, de készült csilis bab is meg zúzapörkölt vagy a különféle főzelékek. Ezek mellé készítek olyan összetevőkből ételeket, amelyek nekem jobban megfelelnek, de azért megeszik a fiúk is --- némi hússal kiegészítve.
Most ez a karfiolos étel is köretként fogyasztható, de önállóan is megállja a helyét.
A karfiol remek kiegészítője a zabpehely, a dió és a sajt.


Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedve sós vízben félig megpároltam, kihűtöttem egy kicsit és egy kikent tepsibe terítettem.
----Nagy szemű zabpelyhet / 8 dkg / és diót / 5 dkg / egy késes aprítóban megőröltem.


---Toscan fűszerkeverékkel, sóval és egy tojással kevertem össze.
---25 dkg reszelt mozzarella sajtot kevertem hozzá és ezzel borítottam be a megpárolt karfiolt.


Ráöntöttem kb. 1/2 dl vizet, hogy  a zabpehelynek legyen egy kevés folyadék és alufóliával letakartam.


20 perc sütés után levettem az alufóliát és légkeverésel kb. öt perc alatt ropogósra sütöttem.
Valóban kopogósan ropogós lett a tojás miatt.


Szerintem nagyon finom köret lett belőle, de én a képen látható rukkola pestóval ízesítve eszem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése