2016. június 26., vasárnap

Tricolor -- a tészta is és a ragu is


Mondhatnám, hogy aktualitása van, de ez egészen véletlenül alakult így.
Mondhatnám, hogy a Magyar Válogatottnak ajánlom, de nem ez volt az eredeti szándékom.
Amikor már minden készen volt, akkor szembesültem azzal, hogy milyen színekből is állt össze ez az étel.
A tészta ugyan olasz, de csak megfelelő sorrendbe kell tenni a tészta szálakat......
Volt bivalytejből készült fetasajtom és valami olyan ételt akartam készíteni, amibe nem sajnálom beletenni. Vagy egyszerűen csak egy salátába került volna.



  • Olívaolaj és vaj keverékén összevágott újhagymát pároltam /  a fehér és zöld szárát is /  két gerezd fokhagymával. Nem teljesen puhára, hiszen még a többi hozzávalóval együtt is puhult.
  • Kelkáposzta leveleket vágtam falatnyi, de nem apró darabokra és addig pároltam, amíg megpuhult, de még haraphatóan ropogós maradt.
  • Sóztam, borsoztam és rámorzsoltam 20 dkg bivalytejből készült feta sajtot.
  • Koktélparadicsomokat vágtam félbe és ezt is beletettem.
  • Összeforraltam mindent, így a sajttól kissé krémes lett a ragu, de kellett egy kis folyadék hozzá.
A tészta főzővizéből öntöttem hozzá, hogy ne kelljen vizet önteni bele, így nem veszített az ízéből.
Éppen annyira lett laza, hogy kissé bevonja a tésztát a szósz.


A tálalásnál a tetejére összevágott friss csilipaprikát és petr.zöldet szórtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése