Amikor ilyen meleg van, kicsit mindenkinek csökken az étvágya. Ha mégis van, akkor is jól esik, ha könnyedebb ételek kerülnek az asztalra. Nekem annyira ízlenek az ilyen ételek, hogy képes vagyok a nagy melegben még reggelire is ilyet enni. Vacsorára meg egyenesen kötelező! Nekem.Szeretem a keleties ízvilágot, nagyon szeretem a római kömény ízét. Persze csak mértékkel. Csokoládéban, no, meg fagylaltban talán nem enném meg.
- egy darab padlizsán héjastól kisebb kockákra vágva nem besózva
- fél fej hagyma apróra vágva
- négy ger. fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- rómaikömény
- csilipehely
- mentalevél
- lecsöpögtetett joghurt vagy kefír
Az olajon megpárolom a hagymát és a fokhagymával együtt ráteszem a padlizsánt. Megpróbálom inkább sütni, mint párolni. Nem mindég sikerül, de legalább ne főljön szét.
-----A többi hozzávalóból kikeverem az öntetet, beleteszem a megsült padlizsánt és hagyom, hogy az ízei összeérjenek. Friss mentával szórom meg.
