Ez a zöldséges ragu viszont olyan rövid idő alatt elkészül, hogy nem érdemes ellene ágálni.
Az igazsághoz tartozik, hogy a tészta már a hűtőben várakozott, mert néha a fagyasztóban is van maradék tésztám. Egyszerűen felolvasztható, semmi baja nincsen, kár lenne kidobni a maradékokat.
- 1 db közepes padlizsán héjastól kicsi kockákra vágva
- 2 db hagyma közepes nagyságú kockákra vágva
- 1 db óriás piros kaliforniai paprika hasonlóra vágva
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 4 db paradicsom mag- és héj nélküli húsa
- 2 kk. provanszi fűszerkeverék
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Szokásomtól eltérően nem sóztam be a padlizsánt. Régóta használom a padlizsánt minden formájában, de eddig mindég besóztam használat előtt, mert féltem, hogy keserű lesz. Egyre többször lehetett olvasni arról, hogy ma már más fajtákat termesztenek, nem kell sózni. Hát legyen! Most éppen jól jött ez a gyorsított változat.
Folyamatosan főztem és közben készítettem elő a következő zöldséget, így elég hatékony volt a konyhában töltött idő kihasználtsága.
- Először az olajban a hagymát pároltam, közben összevágtam a paprikát
- Együtt sütöttem tovább mind a kettőt. Inkább sütöttem, mint pároltam, hogy ne puhuljon meg nagyon. Közben összevágtam a padlizsánt.
- Hozzáadtam az előzőkhöz , megsóztam és tovább pároltam.
- Beletettem a sűrített paradicsomot, a fűszereket, borsot és összesütöttem.
- Közben a paradicsomokat leforráztam és eléggé el nem ítélhető módon kézzel széttrancsírozva, széttépkedve tettem bele a raguba.
- Még egy forralás és készen is volt.
- Kellően sűrű, de ízlés szerint lehet változtatni ezen.
- Ha lett volna bazsalikomom, akkor azt még tettem volna rá, de a nagy meleg miatt a boltban sem maradtak élve a fűszernövények. Nekem meg sajnos az idén nincsen.