2016. március 19., szombat
Ropogós bőr sütési ismertetője
Bőrös karaj kb. öt órán át sütve 70 - 90 °C-on.
A hús alá vizet öntöttem, betettem a sütőbe és a bezsírozott bőrét kb. 180 °C-on sütöttem fél órát. Azután ráterítettem egy alufólia darabot, de sehol nem rögzítettem csak éppen eltakarta a húst.
A sütőt beállítottam 70 °C-ra és....... elhúztam az edzőterembe smile hangulatjel wink hangulatjel
Három és fél óra múlva ismét 90°C-ra tettem a sütőt és tovább sütöttem fél órát, azután felkapcsoltam 180°C-ra és még kb. 40 percet sült, hogy a megmaradt víz elpárologjon.
Az alufólia végig jótékonyan védte a hús bőrét és ilyen szép lett.
Azt szokták mondani, hogy kár hogy nem lehet illatokat fényképezni, hát én meg azt mondom, hogy kár hogy nem lehet hangokat fényképezni.
Ez a bőr olyan kopogós, roppanós hangot adott, mint az üveg, amikor eltörik
Ez egy másik leírás -----
http://daisyterme.blogspot.hu/2015/10/boros-csaszar-ropogos-borrel.html
Így is lehet.......
http://daisyterme.blogspot.hu/2012/09/ropogosra-sult-csulok.html
Maradék hússal töltött lepények reggelire
Igen, valóban reggelire készítettem, de ez az én mazochizmusom.
Azért írom csak le a receptet, mert szeretném megmutatni, hogy még ez is beleférhet egy kényeztető hétvégébe, ha kedvezni akarunk a családunk tagjainak.
/ elég volt az alvásból, ezért hétkor keltem és fél kilenckor lehetett enni /---na jó, azért rendszert nem csinálok belőle :)
Úgy kezdődött, hogy a hűtőben talált maradékokat kellett volna hasznosítani és az sem volt elhanyagolható szempont, hogy amióta az életmódváltás beköltözött az életembe, azóta bizony erősen lecsökkent a saját sütésű finomságok száma, de mivel semmi sincs tiltó listán, csak az időpont nem mindegy, ezért reggel és délelőtt belefér az ilyesmi is.
Már hiányzott a frissen sült kenyérfélék illata!
Igen, ilyen önző vagyok, ha én nem eszem, akkor a családom sem, de most engedtem a kísértésnek.
A lepény tésztáját már nem mérem ki, mert, ennyi év után erre már nincs szükségem, de találtam egy régebbi leírást és ez majdnem pontosan egyezik a most elkészített tésztával, ezért csak jelzem, hol található.
A különbség annyi, hogy a víz csak 3 dl volt és nagyon meleg, de tettem bele tejfölt 2 evőkanállal.
- Tejfölt, saját csípős csilidzsemet és hidegen sajtolt repceolajat kevertem ki, ezzel ízesítettem a lepények belsejét és ezzel kentem meg kívülről is.
- A húsos massza pedig a maradék töltött karajból / kicsit füstölt ízű volt / , hagymából, tejfölből, sajtból állt egy nyers tojással összefogva. Késes aprítóban vágtam- és kevertem össze.
A lepényre tett masszát betakartam a tésztával, lenyomkodtam és kicsit kinyújtottam. Nem szakadtak el, de azért finoman kell bánni vele.
A hajtogatott felével lefelé tettem a tepsire.
Kívülről is megkentem a csilis tejföllel és reszelt Grana Padano sajtot szórtam rá.
Az egyik adag így felfújódott sütés közben, de a második már nem.
Előmelegített sütőben sültek 15 percig.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)