Ide megint csak nem kívánkozik pontos recept, mert nem az a fontos, hogy olyan összetételű tésztából készítse el az, akit érdekel, hanem, hogy látható legyen a formázás.
Nekem elég sok kenyérfélém készül teljeskiőrlésű liszttel és nálunk az sem baj, ha emiatt a tészta állaga nem pihe-puha.
Mostanában olvastam valami hasonlóan készülő virslis fonatról, de ott a tésztát valóban a virsli darabok köré fonták. Az eredmény a minőséget tekintve egészen biztosan nagyon finom, de azt gondolom, hogy ez a formázás sokkal egyszerűbb.
Ez is a blogokon terjedt és azt hiszem az eredetije egy külföldi blog.
A tésztába tekert virslit / én a mikróban kicsit előfőztem / egy éles késsel felvagdossuk úgy, hogy a tészta alsó részét lehetőleg ne vágjuk át.
Ezután minden tésztás karikát kicsit megemelünk és kicsit csavarva rajta, kifordítva lefektetjük oldalra.
Megigazítjuk, megformázzuk és tojással lekenve kelni hagyjuk.
Előmelegített sütőben kb.180°C-on 15 - 20 perc alatt megsütjük.
A pizzagolyókat szintén egy blogon láttam, de ott talán pizzakenyér volt a neve.
A benne levő töltelék is más volt. Nekem volt mini mozzarellám, volt finom füstöltkolbászom és ezekhez tettem kecsapot. A tészta szintén egy vegyes lisztből készült kenyértészta alap.
A tésztakorongokba csomagoltam egy sajtgolyót és egy kolbász karikát.
Megkentem tojással és megszórtam magokkal.
Hagytam jól megkelni, azután ment a sütőbe ez is kb. 180°C-on 25 percre.
A mennyiség meghaladta a befogadó képességünket, ezért mindkét kenyérféléből a sütés után került a fagyasztóba is. Most apránként szedegetem ki és mindég olyan, mintha friss lenne csak éppen nem meleg.