Először fél adagot sütöttem, de később egy egészet is.
Első olvasáskor az én sütési analfabetizmusom kerekedett felül, azután jött a csakazértis. Nehogymár ez kifogjon rajtam. 😉
Végtelenül egyszerűen elkészíthető, a puding íze tetszőlegesen változtatható, de a vaníliás nekem jobban ízlik. Az egyik adag karamellás lett, de nem a pudingtól, hanem a vaníliás pudinghoz tett kókuszvirág cukortól. Most próbáltam ki először, nem tudtam, hogy ennyire markáns, de nagyon finom. Csokis muffinnak kifejezetten finom ízt adott 😋
Egy csomag 12 db-os réteslap szükséges, amiből 4 db rétes készül majd.
Két különböző krémet kell készíteni.
Az egyiket a réteslapok közé kell kenni, és ezt nem is kell főzni csak összekeverni.
- 3 db tojásfehérjét felverünk 3 ek cukorral
- 3 db tojás sárgáját + 2 dl olajat + 2 dl sűrű joghurtot + 10 dkg búzadarát + 1 cs. sütőport alaposan összekeverünk
- a tojásfehérjét hozzákeverjük a tojássárgájás krémhez
Ezt az adagot kimérhetjük 4 adagba, de kb. 3-4 evőkanálnyi mennyiség kell egy adag réteshez.
Egy réteshez tehát 3 lapra van szükség, ezért egy lapot kiterítünk és megkenjük a búzadarás krémből 3-4 ek mennyiséggel.
Ráterítünk egy újabb réteslapot és ezt is megkenjük 3-4 ek krémmel, ezután rátesszük a harmadik réteslapot. Erre jön majd a puding.
A másik a megfőzött puding, ami a töltelék lesz.
- 3 csomag vaníliás / tejszínes, epres, csokis, stb. ízű / puding
- 1 liter tej
- 8 dkg cukor
A szokásos módon elkészítjük a pudingot, de ne legyen nagyon kemény, mert ahogy hűl, úgy fog még sűrűsödni. Langyosra hűtjük.
Ezt a mennyiséget képzeletben vagy kimérve 4 adagra osztjuk.
Az előzőleg a búzadarás krémmel megkent réteslapra kenünk egy adag krémet és feltekerjük rétes formára.
Lehet a pudingot szétkenni a lap felületén, de lehet egy szélesebb csíkban is felkenni. Én ezt az utóbbit választottam.
Ezzel a módszerrel elkészítjük a négy rúd pudingos rétest, tepsibe tesszük, olajjal lekenjük és 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.
Én megszórtam barna cukorral, ez nem szükséges, viszont finom volt 😊
Természetesen frissen, langyosan a legfinomabb, de másnap is élvezhető, esetleg mikróban fel lehet frissíteni, langyosítani.
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/