2016. június 26., vasárnap
Francia zöldbab citromos, tojásos mártásban
Ez a recept még 2009-ben készült, de azóta minden évben előveszem. Leginkább az ilyen meleg, nyári időszakban. Nem feltétlenül a friss bab az aktualitása, inkább az íze. A citromos mártás olyan friss, pikáns ízt ad az egésznek, ami nagyon kellemes étellé teszi a melegben.
http://daisyterme.blogspot.hu/2009/06/zoldbab-tojasmartasban.html
Címkék:
egyszerű,
egytálétel,
köret,
zöldbab,
zöldség
Tricolor -- a tészta is és a ragu is
Mondhatnám, hogy aktualitása van, de ez egészen véletlenül alakult így.
Mondhatnám, hogy a Magyar Válogatottnak ajánlom, de nem ez volt az eredeti szándékom.
Amikor már minden készen volt, akkor szembesültem azzal, hogy milyen színekből is állt össze ez az étel.
A tészta ugyan olasz, de csak megfelelő sorrendbe kell tenni a tészta szálakat......
Volt bivalytejből készült fetasajtom és valami olyan ételt akartam készíteni, amibe nem sajnálom beletenni. Vagy egyszerűen csak egy salátába került volna.
- Olívaolaj és vaj keverékén összevágott újhagymát pároltam / a fehér és zöld szárát is / két gerezd fokhagymával. Nem teljesen puhára, hiszen még a többi hozzávalóval együtt is puhult.
- Kelkáposzta leveleket vágtam falatnyi, de nem apró darabokra és addig pároltam, amíg megpuhult, de még haraphatóan ropogós maradt.
- Sóztam, borsoztam és rámorzsoltam 20 dkg bivalytejből készült feta sajtot.
- Koktélparadicsomokat vágtam félbe és ezt is beletettem.
- Összeforraltam mindent, így a sajttól kissé krémes lett a ragu, de kellett egy kis folyadék hozzá.
Éppen annyira lett laza, hogy kissé bevonja a tésztát a szósz.
A tálalásnál a tetejére összevágott friss csilipaprikát és petr.zöldet szórtam.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)