Bazsalikom pesto: konyhai robotgépben összevagdaljuk és elkeverjük a bazsalikom leveleket, valamilyen magot / fenyőmag, mandula, mogyoró, dió, kesudió / , kemény sajtot / grana padano, parmesan,/ , fokhagymát, sót, borsot és olívaolajat.
- 3-4 szelet húsos füstöltszalonna
- 45 dkg hagyma felkockázva
- 45 dkg krumpli felkockázva
- 2,5 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- 6 dl húsalaplé
- 6 dl tej
- 10 dkg apró tészta / pl. kagyló /
- 1,5 dl tejszín
- friss, aprított petr.zöld
- 2 ek pesto
- frissen reszelt parmezan
- pirított kenyérszeletek
A felcsíkozott szalonnát süssük ki, ezután tegyük bele a vajat, a hagymát, fonnyasszuk meg és adjuk hozzá a krumplit is.
Pirítsuk együtt kb. 10 percig, azután öntsük fel az alaplével és a tejjel.
Forraljuk fel és főzzük tovább néhány percig, azután tegyük bele a tésztát.
Sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára.
Öntsük bele a tejszínt, forraljuk össze
Adjuk hozzá a petr.zöldet és a pestot.
Tálalásnál reszeljünk rá sajtot és adjunk mellé fokhagymás pirítóst vagy pestoval megkent pirított kiflikarikákat.
Nekem sűrűnek tűnt a leves, ezért több folyadékkal készítettem, de ez egyéni ízlés függvénye.
Nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.