2009. július 4., szombat

Svéd húsgolyók


Szeretném, ha több időm lenne böngészni a gasztro blogokat, olvasgatni az ötletes recepteket és így bátrabban kezdenék hozzá a recept nélküli, improvizatív főzéshez. Rengeteg receptem van, még több cetlim és megszállottam nézem a főző műsorokat is, persze ekkor is jegyzetelek. Azután amikor a főzésre kerül a sor, előveszem a leírásokat, elolvasok 3-4 receptet, és csinálok egy ötödik ételt. Ritkán főzöm meg az eredeti recept szerint, ha mást nem is, de valami fűszerezést változtatok vagy teszek ill. elveszek legalább egy alapanyagot. Nekem ötlet kell, mit-mivel vagy mivel ne.....Innentől kezdve már nem is lehet megállítani.
A mostani recepten még sem változtattam semmit, mert annyira egyszerűnek látszott és a hozzávalók alapján nagyon finomnak tűnt.Egy meleg, vásárlós, mászkálós néhány óra után, kellett egy gyors, kora délutáni ebéd, és ez éppen jól jött. Amíg elkészült, addig kitartott az a finom fagylalt, amivel megjutalmaztuk magunkat. Kézműves fagylalt, igazi gyümölcsből, tejjel, joghurttal, ízekkel, élménnyel. Fogok írni róla egy külön postban.
Szóval a rcept, innen van, Sajtkukacéktól. Köszönöm!Mindenkinek nagyon ízlett.
Nekem sikerült az 50 dkg-nyi marhahúsból pontosan és véletlenül 65 db kicsi húsgolyót gyártani. Nem olyan macerás, mint amilyennek első olvasatra tűnik. Cserébe viszont nagyon gusztusos. A kapor nálunk szívesen látott zöld féle, ezért én egy kicsit többet tettem bele, mint egy ek. / ez nem igazi változtatás /
Magamtól biztosan nem találtam volna ki ilyen ízkombinációt, de azt nem ígérhetem meg, hogy legközelebb is ugyan így fogom elkészíteni.