2019. április 6., szombat

Szilvalekváros sütemény diawellness alapanyagokból


Ez a szilvalekváros sütemény annyira egyszerű, hogy még nekem sem jelentett kihívást.
Ide hozzám Limara blogjáról költözött, de eddig még nem írtam róla. Most az volt az aktualitás, hogy egy ideje a diawellness termékeket használom és megpróbálok néhány süteményt egészségesebb formában elkészíteni.
A süteményben felhasznált szilvalekvár is dw termék, de természetesen az igazi üstben főzött vagy a házi sütőben készített lekvár is hasonlóan cukormentes , ha jól csinálják.

  • 9 dkg puha vaj
  • 3 dkg negyedannyi édesítő / ízlés szerint lehet több is, nekem ennyi is elég / 
Ezt először kikevertem, de ilyen kevés édesítővel nem lehet olyan krémesre keverni, mint az eredeti receptben megadott nagyobb mennyiségű cukorral.

  • 3 db tojást adtam hozzá
  • 20 dkg dw szilvalekvárt, ami kb. 5 ek mennyiség volt / kanáltól függően /
  • 0,5 dl víz
  • 1 dl narancslé / 1 db nagy narancsból /
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 cs vaníliakrém
A száraz anyagokat is összekevertem
  • 15 dkg dw 50-es lisztkeverék
  • 5 dkg szénhidrát mínusz lisztkeverék
  • 1 dkg zsírszegény kakaópor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
Az összekevert masszát sütőpapírral bélelt tepsiben / 23x32 / 180 °C-on 30 percig sütöttem.
Tűpróbával lehet ellenőrizni.


 A sütemény tetejére

  • sütés előtt mandula lapokat szórunk és így sütjük vagy
  • sütés után megkenjük szilvalekvárral / esetleg baracklekvárral / és olvasztott csokoládéval


Az enyémen minden van. Menet közben meggondoltam magam és a mandulás tésztára rákentem a lekvárt és a csokit is.
Nagyon finom, laza tésztája lett.