2012. február 29., szerda

GoodFood magyarul


Nem azt akarom mondani, hogy egész életemben erre vártam, de amikor ma megláttam a boltban a polcon, megdobbant a szívem. Egy pillanatig nem is értettem, én ugyanis nem hallottam a megjelenéséről semmit.
Először azt hittem, hogy az angol újság magyar nyelvű kiadása. / titkon azt reméltem /
Alig vártam, hogy átlapozzam! Nekem nagyon tetszik!
Gyönyörű fotók, jó szerkesztés, átlátható és olvasható. Egyszerű receptek, elérhető alapanyagok, sok zöldség.
Igaz, nem tudom mindegyiknél eldönteni, melyik az átvett recept és melyik a magyar  / kivéve a direkt megjelölést / , de talán nem is ez a fontos. Inkább az, hogy már gondolatban pipálgattam, hogy melyiket fogom elkészíteni, mi legyen a sorrend. Hát, nem lesz egyszerű!
Találtam két ismerős gasztrobloggert is a készítők között. Igaz, csalódtam volna, ha teljesen kimaradnak ebből az újságból, így viszont, hogy Zsófi is vállalta a részvételt, ez már garancia arra, hogy színvonalas és használható újságot kapunk.

Egyszer írtam arról, hogy nagyot csalódtam az újonnan kiadott Magyar Konyha című újságban. Ezen szocializálódtam, sokat tanultam belőle, sok újdonságot, érdekességet olvastam éveken át, de az új újság már nem kötött le és gyanítom, nem csak engem. A csipesszel tányérra rakott borsószemek a fotókon nem azt az érzetet keltették, hogy ezt nekem otthon feltétlenül meg kellene főznöm.

A GoodFood újság előszavában megfogalmazott gondolat viszont épp azt tükrözi, amit hiányoltam a másik újságból.
" Mi a célunk? Többek között az, hogy az egyre jobb hazai éttermi gasztronómia után a családi is fejlődjön. Szándékaink szerint olyan ételeket kínálunk, amelyeket bárki meg tud főzni, aki egy kicsit is nyitott az ízek világára. "

Szóval, miért is nem lehetett ezt a Magyar Konyhában a magyar konyhával megvalósítani?
Nem kérdés, hogy melyik újságra fogok előfizetni. Sajnálom!