2009. május 6., szerda

Kenyérsütés és minden ami......

Igen, ismerős lehet a cím. Nem véletlen. Itt tanultam én is, és itt kaptam rengeteg segítséget és nagyon, de nagyon türelmes segítőt Margit személyében. Akkor egy betegségből lábadoztam és volt elég időm, hogy kísérletezzek, próbálkozzak és gyakoroljak, Margitnak pedig rengeteg türelme, hogy bíztasson , dícsérjen és tanácsokat adjon. A kelt tésztával is akkor kezdtem igazán barátságot kötni. Volt néhány felejthető próbálkozásom régebben, de hamar feladtam.
Először a saját kenyér sütése jutott eszembe, közben megtaláltam a honlapot és elolvastam mindent, ami ott fellelhető volt. Megpuhítottam a Férjem kenyérsütőgép ügyben / nem volt egyszerű /, és elindultam a házi kenyér gyártásának rögös útján.
Azt nem merném állítani, hogy mára profi lettem, de ha időm engedi, szívesen kipróbálok új dolgokat is kisebb-nagyobb sikerrel. Főleg, ha olyanoktól leshetem el a trükköket, mint Limara.
Akinek kevés az önbizalma vagy hamar elkeseredik a kevésbé sikerült eredmény láttán, annak ajánlom, hogy itt nézzen körül. Sok szép, nagyon szép és sok bizonyára "csak" finom kenyér és péksütemény képét nézheti meg. Érdekes látni a fejlődést és elképzelni, mennyi munka van mögötte.


Ilyen- és ehez hasonló kenyérrel kezdtem. Ma már csak akkor sütök ilyet, ha túlburjánzik az önbizalmam. Kell néha, hogy valami visszahúzzon a földre!






Ez az egyik , a jól sikerült kenyerek közül. Most már összeállíthatok egy kiállításra való képanyagot. A legjobb, hogy amióta én sütöm a kenyeret, azóta valóban teljeskiőrlésű liszt van benne, és nem színező anyag, hogy barna legyen a tészta.Régebben azt hittem a barna színű kenyér, egészséges is.