

A pide forma csak azért született, mert jó állagúra sikerült a tészta és kedvem lett játszani egy kicsit. Egyszerű, vizzel készült tészta telj. kiőrl. búzaliszttel és a játék kedvéért egy evőkanál szemes mákkal. A többi hozzávalót azért nem írom le pontos mennyiséggel, mert ennek nincs jelentősége. A ragut mindenki úgy készíti, ahogy szereti.
- A tököt apró kockákra vágtam és megsütöttem sütőben úgy, mint a múltkor a tésztás ebédnél. Ez jól bevált, nem esik szét a puha tök, mert nem kell kevergetni.
- Közben a lilahagymát nagyobb kockákra vágtam és olajon megpároltam.
- Tettem bele egy nagyobb kápia paprikát is szintén kockákra vágva. Ezeket kellően összesütöttem, ezután bele kevertem a megsült tököt is. Kakukkfűvel, borssal fűszereztem.
- Hozzáadtam a sajtot és addig kevertem, amíg szépen felolvadt. Amikor kihűlt egy kicsit, belekevertem egy tojást, sóztam, bár a sajt miatt nem igen kell bele.
A kihűlt ragut elosztottam a lepényeken és a férfiak kedvéért tettem a tetejére néhány szalonna szeletet. Az enyémre nem, mert nekem nem hiányzik már ilyenkor. Megszórtam még bőven reszelt sajttal és bedugtam a sütőbe.
