2019. december 28., szombat

Waldorf saláta




Nincs kőbe vésve az összeállítása az alapanyagokat illetően.
Az eredeti régi receptben a pirított dió nem is volt benne, de manapság szinte elmaradhatatlan hozzávaló.
Gyönyörű, friss zellert vettem és ropogós zöldalmát 😊
A zellert megtisztítottam, felszeleteltem vékony lapokra, azután gyufaszálnyi csíkokra vágtam.
A diót száraz serpenyőben megpirítottam.
Az almát szintén felvágtam gyufaszálnyi csíkokra és citromlével meglocsolram, hogy ne barnuljon meg.
Egy narancsot kifiléztem és a levét felfogtam, mert én most ilyen salátát akartam.
Ezután gondolkodóba estem, hogy tényleg csak ennyi? 🤔
Gondoltam, Google barátom majd segít 😉
Na itt jött a meglepetés..... No nem az elkészítését , hanem az előkészítését illetően.
Ugyanis csupa olyan leírást találtam, ahol a zeller kicsi kockákra volt vágva és hát nem meglepő ugye, hogy ez mennyivel egyszerűbb és gyorsabb.
Az én emlékeimben a zeller és az alma csíkokra volt vágva.
Hát, mindig tanul az emberlánya 😃
... 15 dkg zeller tetszőlegesen felvágva és blansírozva forró vízben néhány percig vagy, mint én csináltam, mikróban két perc.
Leöblíteni, leszűrni, lecsöpögtetni.
... Egy db zöldalma tetszőlegesen felvágva
... Dió megpirítva
... Egy db narancs kifilézve
Öntet:
... 3 ek light majonéz
... 1 tk mustát
... 10 dkg görögjoghurt
... 2 tk méz
... 1/2 citrom leve, ami az almára lett öntve
... 1 narancs leve
Ebbe mindent belekevertem, alaposan átforgattam és kicsit pihentettem, de csak egy órácskát.
Az emlékeimben is ilyen finom volt 😋 ☺️
Ez a mennyiség akár 3 adag is lehet.