2014. augusztus 16., szombat

Spenótos cukkini kurkumával---köret vagy mártás


A cukkini megunhatatlan, mert számtalan módon elkészíthető és úgy ízesíthető, ahogy kedvünk tartja. Szerintem a fokhagymát nem szabad kihagyni, mert ezt a spenót is és a cukkini is szereti. Ettől még nem lesz fokhagyma ízű az étel, bár engem / minket :) / ez sem zavarna.
Itt most csak ez a cukkinis, spenótos mártás a lényeg, amit Csíki Sándortól loptam. Picit változtattam rajta /---mondtam már, hogy egyszerűen nem bírom megállni, de éppen erről szól a kreatív főzés /


Recept ugyan nem volt hozzá, de leírta nekem, mit tettek bele. Ettől kezdve már nem volt nehéz összerakni.
A hozzávalók mennyisége szabadon választható, az ízesítés szintén egyéni. Szerintem a kurkumát is el lehet hagyni, ha valaki nem szereti, de inkább próbáljon összeismerkedni vele. Megéri!

  • 30 dkg friss spenót
  • 1/2 kg cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • egy csapott ek. kurkuma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • kb. 1 dl víz, mert az elkészült étel állás közben besűrűsödik
  • olívaolaj
  • kb. 5 dkg vaj



  • az olajon megpároltam a fokhagymát és rátettem a spenótot
  • amikor kicsit összeesett, következett a cukkini 
  • só, bors és kurkuma
  • rövid párolás, hogy ne főljön szét
  • tejföl és tejszín meg egy kevés víz
  • összeforraltam és beletettem a vajat
Ennyi!