2010. május 12., szerda

Csirkemell tavaszi körettel

A csirkemell változatlanul nem a kedvenc húsaim egyike, de néha muszály kivételt tenni, mert vitathatatlanul az egyik leggyorsabban elkészíthető. Egész napos csavargás, vásárlás után hazaérve gyorsan lehet belőle éhségűző ételt készíteni.



Már írtam arról, hogy mi a véleményem a primőrökről, de kétség kívül van néhány olyan zöldségféle, ami a korai időszakban is elfogadható. Ilyen szerintem a saláta és az újhagyma. A bevásárlás alkalmával vettem három fej salátát, ami nagyon jó áron volt, még akkor is, ha én már a megvételkor láttam, hogy bizony csak a közepét fogom felhasználni. Három fej- két személynek nem túl gazdaságos, ha drága a saláta.



Lilahagyma volt itthon és borsó is volt a fagyasztóban. Meggyőződésem, hogy a fagyasztott zöldség sokkal egészségesebb, mint a primőr, ami primőr nevéhez képest is korán kerül a piacra. Ebben sokkal több az " állagjavító ", mint abban, amit az érés idején takarítanak be és viszik fagyasztásra. -----Ez az én véleményem, nem dogma!
  • Három fej saláta szíve vajon megpárolva és megsütve
  • Egy cs. újhagyma kettévágva és megsütve
  • Négy lilahagyma felvágva és megsütve
  • Minden zöldség összekeverve, hozzáadva a kb. 20 dkg-nyi borsó és összepárolva
  • Fűszerezése bors, borsikafű és kakukkfű. Az egészet meg is kell sózni.
  • A csirkemelleket / személyenként egy egész / só és bors után beolajozva grillserpenyőben megsütöttem.
  • Az egészet megszórtam még egy marék összevágott medvehagymalevéllel.

Csirkemell zöldségkörettel. Kell ennél egyszerűbb és egészségesebb?