2016. június 21., kedd

Fehérjebomba --- túró, sajt, fehérjepor




  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt / pl. trappista / nekem most cheddar volt
  • 5 dkg aprószemű zabpehely
  • 5 dkg natúr fehérjepor / tejsavó fehérje /
  • 1 dl zsírszegény joghurt
  • só, bors, de ízlés szerint fűszerezhető
A hozzávalókat kikevertem és megsütöttem.
Ennyire egyszerű!
Na jó, ha nem teszünk bele fehérjeport, akkor nem kell  a joghurt sem, mert nem lesz olyan tömör, sűrű, hogy lazítani kelljen.
A sütés kb. 10 perc 180°C-on.
Sütés közben felemelkedik, felfújódik --- gondolom-- a sajttól, de azután összeesik. Ezzel viszont semmit nem veszít az élvezeti értékéből, ez normális következmény.


Szerintem jó, ha van mellé valamilyen mártogatós, öntet, szósz, mert anélkül száraz lenne, hiszen nem kell mást enni mellé, de persze lehet belőle köretet is csinálni.
Nekem egy zöldséges paradicsomos alapú szósz volt a kiegészítője.

El tudom képzelni egy finom spenót feltétként is.