2019. január 3., csütörtök

Gumicukor házilag


Szerencsére ma már a különféle technológiáknak köszönhetően sokféle ételt el lehet készíteni egészségesebb formában.
Na ennek ehhez semmi köze!  :)
Amiből ez készül, az minden háztartásban szinte mindig megtalálható.
A Kifőztük receptje alapján csináltuk meg az unokámmal, ezért lett belőle giliszta.

Hozzávalók 1,5 dl-es formához
  • 1 dl narancslé
  • 1/2 dl citromlé
  • tetszés szerinti mennyiségű édesítőszer
  • 1 púpozott evőkanál étkezési zselatin
Keverjünk össze mindent és forrásig melegítsük, de felforralni nem kell.
Tetszőleges formákba öntve hagyjuk megdermedni.



Látszik a képen, hogy ez nem narancsléből készült. Nekünk sötét szín kellett a gilisztákhoz, ezért házi meggyléből csináltuk, amihez mézet adtam, mert a meggylé nem volt édesített.
Szívószálba nyomtunk egy adagot és amikor megdermedt , felvágtam a szívószálat és kisebb sérülésekkel, de gilisztákat nyomtam ki belőle.



Semmilyen formám nem volt a gumicukor elkészítéséhez, ezért egy jégkocka készítő tasakba nyomtuk.
Kb. 1,5 óra múlva már ki lehetett szedni, de ez szerintem kevés volt és talán ezért volt még törékeny a giliszta. Valójában több időt kell ráhagyni.

A recept nagyon jó és egy komoly előkészülettel / egy szilikon formával // igazán mutatós és egészséges házi gumicukrot lehet csinálni.