- 30 dkg tarkabab
- 5 dkg árpagyöngy
- 2 fej hagyma
- 2 ek libazsír
- 2 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek sós darált paprika
- 2 ger. fokhagyma
- 3-4 ek liszt
- 1 db füstölt pulykacomb
- 1 kisebb füstölt csülök
- 7 db tojás
Azzal kezdem, hogy egy elég nagy lábasban, amit a sütőbe is be lehet tenni megolvasztom a libazsírt és megpárolom benne a két fej apróra vágott hagymát. Ráteszem a sós paprikát és az összetört fokhagymát is. Most kerül bele a liszt, amit jól elkeverek. Rászórom az őrölt paprikát és felengedem vízzel. Összekeverem, beleteszem az áztatott babot és a gerslit. A nagyobb darabokra vágott, előfőzött húsokat is hozzá teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Felforralom és ezután beteszem a sütőbe.
170 fokon sütöm két óra hosszat. Ezután kiveszem, megkeverem és beleteszem a tojásokat. Ha nagyon elfőlte volna a levét, akkor most pótolom. Visszateszem a sütőbe és 160 fokon még egy órát sütöm.
A sólet olyan sűrű legyen, mint egy nem túl híg főzelék. Tehát, ne álljon meg benne a kanál.
A főzési idő függ a bab mennyiségétől, de szerintem nem kell 4-5 óra hosszáig főzni.
Az ételek sokféleségénél csak a nevük változatosabb :-)
VálaszTörlésÉn a sóletet is gerslivel ismerem, viszont a bécsi ricsetet zöldborsóval ismerem, nem babbal.
Jó, hogy eszembe juttattad, már rég körbefényképeztem, fel kéne tenni a blogra ;-)
Gerslivel vagy anélkül - mindenképpen finom, ideje lenne már valami hasonlót készítenem magunknak is!
VálaszTörlés