2009. december 27., vasárnap

Póréhagymás sherrys kagyló


Gyönyörű fagyasztott kagylókat vettem karácsony előtt a helyi CBA-ban. Akciós, nem lejárt, de majdnem féláron volt. Ezt nem lehetett kihagyni! A 24-ei előkészületek délutánján nagyon jól jött ez az alapanyag, mert az elkészítése szinte percekbe telik csak, de megenni lassan ízlelgetve szabad, hozzá pedig egy kis hűtött vodka nagyon jól esett.
A recept Jamie Oliver agyából pattant ki, de az én konyhámban landolt.
  • 50 dkg fagyasztott óriáskagyló/ a kicsi is jó /
  • 3 db póréhagyma zöldjével együtt
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 ger. fokhagyma
  • 1/2 dl sherry / konyak is jó /
  • 1 dl tejszín
  • frissen őrölt bors

A póréhagyma zöldjét vékonyra vágjuk, a fehér részét vastagabbra és a fokhagymával a vajon összepároljuk.Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a sherryt, egy forralás után hozzáöntjük a tejszínt is. Összerottyantjuk és beletesszük a kagylókat. Ismét egy forralás és már tálalhatjuk is friss, fokhagymás pirítósal.

3 megjegyzés:

  1. Szeretem a kagylót, és minden tengeri gyümölcsöt. És persze Téged is, csak ritkán nézel már be a régi csapathoz, hozzánk. Mi azért várunk. Látod, én már eljöttem Hozzád!!!DDD És persze gondolatban ettem egy kicsit a tányérból!!!

    VálaszTörlés
  2. Már hiányoltalak! Remélem jól teltek az ünnepek:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Sofia! Benéztem azért hozzád, de csak egy gyors vizitre. Sajnos az a fránya munkahely akadályoz:)))Holnap is du. megyek dolgozni.

    VálaszTörlés