A fagyasztott halfiléket felolvasztottam és nagyon minimálisan fűszereztem. Só, frissen őrölt bors, fokhagyma és citromlé ill. a reszelt héja is. Olívaolaj és vaj keverékén sütöttem meg a sütőben.
Egyszerű vajas fehér rizst főztem mellé, de a mártás igazán összefogta az egészet.
- 2 ek lisztet
- 5 dkg vajon habzásig futtattam
- 1 ek dijoni mustárt és 1 ek magos mustárt tettem hozzá
- 1 dl száraz fehérbort, amivel jól kikevertem
- 2 dl húslevessel felöntöttem és kiforraltam/ erőleveskocka volt/
- só, bors,chili - 2 db/ ízlés szerint /magok nélkül
- 1 ek méz
- amikor sűrűsödni kezd, 2-3 dl tejszínt öntök hozzá
- 1 ek összetört kapribogyót
- citromlével lehet még ízesíteni
Ez a mártás nagyon finom, pikáns ízű, kitűnően illik az ilyen sült halfiléhez. A halhús tömör, kicsit száraz, mindenképpen kell mellé egy mártás.
A halászlé receptjét nem írom le, mert ahány ház-annyi szokás. Mi ponty halászlét szoktunk készíteni, paszírozva, jó sűrűn, ha szerencsénk van, akkor sok ikrával és haltejjel meg néhány szelet beirdalt halszelettel.
Ha évközben könnyebben lehetne halhoz jutni, lassacskán csak rászokna a magyar ember is a hal evésre. Rajtunk nem múlik, mi javítunk a statisztikán.
HALÁSZLÉ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.