Ennek a levesnek az ötlete most Dulminától származik, de én bulgur helyett az árpagyöngyre gondoltam, mint levesbetét.
- olajon megpároltam egy fej összevágott hagymát két ger. fokhagymával, sóval
- összevágott petrezselyem gyökeret és répát tettem rá, tovább pároltam
- zellerszárat megpucoltam és összevágtam, hozzáadtam a többihez
- felöntöttem forró vízzel
- két ágacska lestyánt tettem bele a fagyasztóból
- zellerlevelet a fagyasztóból
- petr.zöld szárakat a fagyasztóból
- paprikacsutkát / az utolsó volt a fagyasztóból /
- egy ágacska kakukkfű a fagyasztóból
- egy ágacska borsikafű a fagyasztóból
- bors
- két marék megmosott árpagyöngyöt adtam hozzá
Ezután elkezdtem főzni a levest addig, amíg az árpagyöngy meg nem puhult. Sosem lesz teljesen puha, kicsit pattanós, de én ezt szeretem benne. Beletettem a kockákra vágott újkrumplit is.
- mielőtt készen lenne, hozzáadtam a főtt csicseriborsót is szintén a fagyasztóból.
Nekem ez most annyira sűrű lett, hogy én két napig csak egytálételként ettem, de nem is kívántam mást. A lestyántól különleges íze lett, aki nem ismeri, óvatosan bánjon vele.
- A hozzávalók mennyisége tetszőleges, ki, melyik zöldséget szereti jobban, azt teszi bele.
Lenne egy kérdésem,ha megengeded:)!A főtt csicseriborsót a fagyasztoból vetted elő,ez felkeltette az érdeklődésemet!Saját termés,talán?Ebben az évben vetettem elöször csicserit,és semmi tapasztalatom nincs,a betakarítást illetően.Amennyiben saját termés,akkor visszajövök tovább kíváncsiskodni!
VálaszTörlésSajnos nekem nincs lehetőségem ültetni. Venni szoktam szárítottat, megfőzöm, bezacskózom kiadagolva és így használom.
VálaszTörlésOlcsóbb és jobb is, mint a konzerv és ugyanúgy kéznél van, ha kell.
A főzőlevét szintén lefagyasztom és leveshez használom el.
Megfőzni fűszeres vízben szoktam, nemcsak sósban.