Marhahúspogácsa
- 1/2 kg darálthús
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 ek házi sós paprika
- só
- bors
Ennyiből áll csak és kevés olajon sütöttem belőle 6 db húspogácsát
Sült spárga
- egy cs. zöldspárgát megtisztítottam és kb. három percig előfőztem
- sütőpapíros tepsibe tettem
- krémfehérsajtot morzsoltam rá és borsot is szórtam
- 230 fokon sütöttem légkeveréssel kb. 10 percig
A krémfehérsajt nem olvad meg és kellemes sós ízt ad sózás helyett.
Újkrumplisaláta
- 1 kg kruplit jól ledörzsöltem és kockákra vágva megfőztem, de ne főljön szét
- 1 db testes póréhagyma fehér részét kicsikre vágtam
- 4 szál zellerszárat megtisztítottam és kicsire felszeleteltem
- 1 ek kapribogyót összeaprítottam
Az öntet hozzávalói:
- 1 ek magos mustár, mert ez nem savanyú
- 1 ek sűrű méz
- 2 ek fehérborecet
- 1 dl olaj / floriol volt /
- só
- bors
Összekevertem mindent alaposan és kóstolás után úgy éreztem, hogy ez a kicsit édeskés , picit savanyú alap jó ízt ad majd a többi hozzávalóval együtt. A póréhagymát, zellerszárat és kapribogyót szintén belekevertem, ezután hagytam állni kb. egy órát. Azt hiszem, ezt nem érdemes kihagyni, mert ennyi kell, hogy az ízek összeérjenek.
A langyos krumplit belekevertem az öntetbe és kész is volt. Ha kihűlt, akkor is finom volt, de a hűtőből kivéve nekem nem ízlett.
- A szárzellert én mindég meg szoktam tisztítani, mert nem szeretem, ha húzódnak le róla a szálak. Olyan, mint amikor a bab szálkás. A spárgahámozó megfelelő eszköz hozzá.
Gusztán néz ki így együtt!
VálaszTörlés