2009. július 18., szombat

Aki a cukkinit szereti.....

Péntek, piac nap. Szeretek,pontosabban szeretnék piacra járni. Olcsóbb, szebb, nagyobb a választék és nem utolsó sorban hangulatosabb, mint más áruda. Szívesen beszélgetek az árúsokkal, a férfiakkal is lehet egész jól, a nénik meg mindég beszédesek. Sajnos az én lelkemre könnyű hatni, ezért néha olyat is veszek, amit nem akarok, és többet is veszek néha, mint amennyit terveztem. Most erősen vissza kellett fogni magam, mert a fagyasztóm még nem volt leolvasztva, ezért nem akartam megtölteni. Arra jó volt ez a kiruccanás, hogy felmérjem a kínálatot, és tudjam miért érdemes legközelebb elmenni. Tököt mindég néniktől veszek, mert azt a szélesre gyalultat csak Ők árulják. Most a jó szívem re hallgatva, vettünk 3kg spenótot / egy néni 1/2kg-al jött utánam /spenót helyett 1kg sóskát, két köteg zsálya levelet, nagyon finom, édes kukoricát, egy szép karfiolt, cukkinit és gyönyörű zöld színű babot. Ebből is 3 kg-ot. Ilyen egészséges,friss babot még nem is láttam. Krumpli,hagyma,
paradicsom,zöldség,paprika,citrom,barackok,szóval fölpakoltunk rendesen. Azután elmentünk az abc-be, és rettenetesen melegünk lett. Megjutalmaztuk magunkat egy-egy jó hideg sörrel ,/haza vittük / és ezután azt mondtam, most már csak valami egyszerű ebédünk lesz.
Az egyszerű és gyors finom is lett!
  • 4 db hagyma
  • 5 db cukkini
  • oliva olaj
  • só, bors,kakukkfű, borsikafű
  • 1
  • kb.15 dkg edami sajt

A hagymát félbe vágtam, azután szálasra és az olajon egy kis sóval megfonnyasztottam, kicsit meg is sütöttem. . Közben felkarikáztam a cukkiniket / nem túl vékonyan /és rátettem a hagymára. Erős lángon átpirítottam / majdnem meg is puhult /, rátettem a fűszereket és megszórtam a reszelt sajttal. Az egészet betettem a sütőbe és ráolvasztottam a sajtot.

Mielőtt elkezdten főzni,gyorsan összeraktam egy tejes kenyértésztát. 50 dkg liszthez 2,5 dkg élesztőt és 3 dl tejet tettem,só,olaj,cukor,burg.por. Egyszeri dagasztás után tepsibe tettem és kelesztettem kb.20 percig. Ebben a melegben nagyon gyorsan kelt.

Amikor a cukkini megsült, megsütöttem a lepényt, ami finom tejes volt, ezért egy picit édeskés íze is volt és már ehettünk is. Nagyon ízletes lett/ A Fiaimnak nagyon ízlett, a Férjem is jó ízűen ette és nekem sem hiányzott a hús belőle.

Ehez hasonlót szoktam vacsorára is készíteni, esetleg paradicsomot is teszek bele, de a lényeg, hogy mindég rengeteg hagymát használok.


Közben megfőztem a kukoricát is, és kiosztottam a Férjemnek a munkát, hogy kezdje tisztítani a spenótot.

1 megjegyzés:

  1. Cukkini sajttal: csakis finom lehet!! Az a lepény, azt is megkóstolnám:))

    VálaszTörlés