A rozmaring leveleket a kertbe kitett cserepes növényről szedtem, az aszalt paradicsom pedig saját készítés. Lehet ennek ellenállni?
- 3 dl víz
- 1 kk só
- 1 ek olaj
- 1 ek burg. por
- 40 dkg BL-80-as liszt
- 10 dkg tk. tönkölyliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek méz
- 1 dkg apróra vágott aszalt paradicsom
- 1 ek.aprított rozmaring levél
- olívaolaj, sütés előtt a lepények tetejére
- só, a sütés előtt a lepényekre szórva / esetleg fokhagyma/
A leírás sorrendjében bepakolok mindent a kenyérsütőgépbe, a paradicsom és rozmaring kivételéval. 15 perc dagasztás után hozzáadom az apróra vágott ízesítőket és jól összekevertetem a géppel. 20 perc kelesztés után kicsit átgyúrom és elosztom 8-10 darabra. Gombócokra formázom, de mikor az utolsóval is elkészülök, már nyújtom is az elsőt. Laposra formázom, ha kell, kézzel igazítok rajta és tepsire teszem. Ismét hagyom kelni, de csak addig, míg rendet csinálok. Megöntözöm olajjal, kézzel elkenegetem és közben az ujjaimmal lyukakat ütögetek bele. Még 10 perc pihentetés és hideg sütőben kezdem sütni. Amíg a sütő melegszik, addig a tészta is kel még egy kicsit. Egyszerre két tepsit teszek be, de egyszer meg kell cserélnem őket, mert hiába légkeverés, akkor sem lehet egyszerre megsütni, csak, ha forgatom.
200 fokra állítom be a sütőt és kb. 20 perc múlva megcserélem a két tepsit. Innentől még kb. 10 perc. Ha sajt is van a lepények tetején, akkor csak a tea vagy egy pohár finom bor kell mellé.
A két kép nem egyidőben készült. Az felső lepényeken olaj-só-rozmaring-fokhagyma van kívül, belül persze itt is aszalt paradicsom van és rozmaring is, és a mintát kanállal csináltam. Az alsó képen van a belül rozmaringos-paradicsomos lepény, amire sajtot is szórtam.
Nagyon tetszik!!! Fincsi lehetett!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésGyümölcs napon isteni ilyeneket nézegetni.
Vali