Amikor ezt az édességet megláttam itt, igazán megörültem. Máskor is hallottam házi müzliről, láttam a tv-ben Nigella saját kreációját és olvastam Stahl J. müzlijéről is, de azok nem sütemény jellegűek voltak. Zabpelyhes aprósüteményeket már régebben is sütöttem, de azoknál kanállal kellett halmokat rakni a tepsire. Nem bonyolult tevékenység az, de a tepsibe öntés még ennél is egyszerűbb. A végeredmény pedig nagyon finom és nem utolsó sorban, egészséges is.A recept igazán felhasználó barát, mert egyszerűen csak egy bögrével vagy pohárral kell kimérni a hozzávalókat. Nekem egy kb. 3 dl-es pohár volt a mércém.
- 2 bögre zabpehely / nekem vegyes pehely volt /
- 1 " teljes kiőrlésű búzaliszt / nekem graham liszt volt /
- 1 " kókuszreszelék
- 1 " olajos mag, lehet vegyesen is; dió, mandula, mogyoró, tökmag, napraforgómag
- 1 " aszalt gyüm. vegyesen; mazsola, szilva, barack, datolya, füge stb.
- 1/2 " cukor / én kihagytam a lekvár miatt /
- 1 " hígabb lekvár / szilvalekvárt használtam /
- 1,5 " tej / vagy tejpor és víz /
- 3 db alma finomra reszelve
- 2 db tojás
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 tk só
- 1 tk fahéj, gyömbér, szerecsendió ízlés szerint
- szezámmag
Nagyon finom volt, gyorsan elfogyott és amint feltöltöm a készleteimet, újra meg fogom sütni ebben az összetételben.
Megsütöttem egy olyan variációban, amikor is nem volt kedvem almát reszelni, kihagytam belőle, de kicsit száraz lett. Hiányzott belőle az alma, de talán egy kis plusz folyadék segített volna, igaz nekem hiányzott az alma íze is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.