Amikor szabadságon vagyok, a főzés is inkább lesz alkotás, mint a munkás napokon. Sosem valóságos teher, de a bevált ételek biztosan sikerülnek, a kísérletezés nem ilyen napokra való. Ez az étel abból készült, amit a hűtőben találtam, és ami magában semmire sem lett volna elég.
- 40 dkg korona durum tészta / rövidebb főzési idővel egészen jó lett /
- kb 5 dkg húsos szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 3 ger. fokhagyma
- kb. 25 dkg nagyon finomra vágott csmell a fagyasztóból
- 3 karika kétujjnyi vastag sütőtök
- 2 dl tejszín
- tökmag
- tökmagolaj
- só
- bors
- olívaolaj és vaj
Az olajon megpárolom a nagyobb kockákra vágott hagymát. Kicsit megsózom, hogy hamarabb puhuljon. Hozzáadom a szalonnát és a fokhagymát. Ezután ráteszem a csirkehúst és összepárolom az egészet. Ezután mehet bele a kockákra vágott tök, ennek nem kell sok idő, hogy ne törjön össze. Ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, teszek rá egy kevés petr.zöldet és egyet forralok rajta. Kellemesen édeskés a hagymától és a töktől, de elég fűszeres a szalonnától és a fokhagymától. Szükség esetén a tészta főzővizével higítom. Nekem kellett hozzá tenni.
Tálalásnál megszórom még pirított tökmaggal és locsolok rá egy kevés tökmagolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.