- 300 ml tejföl + víz összesen ( 1/3-2/3 )
- 25 dkg túró
- 15 dkg telj.kiőrl. tönkölyliszt
- 45 dkg fehérliszt
- 2,5 dkg élesztő
- só
- 1 ek olaj
- 1 ek méz
A liszt mennyisége a túró nedvesség tartalmától is függ. Szükség szerint még lehet adni hozzá. A hozzávalókból a kenyérsütőgéppel tésztát készítettem. Kelesztés után két cipót formáztam és újra pihentettem kb. 10 percig. Ezután kinyújtottam, megkentem a tészta teljes felületét juhtúrós krémsajttal, erre pedig szétterítettem a kihűlt káposztát. A sajt nem nélkülözhetetlen, nyugodtan el lehet hagyni. Feltekertem és ujjnyi vastag szeletekre vágtam. A tészta csigákat sütőlemezre tettem, 30 perc kelesztés után hideg sütőben kezdtem sütni. 180 fokon sült kb.20 percig.
Káposzta elkészítése:
- 1 kg savanyúkáposzta
- 2 ek cukor
- olaj+ vaj
- só
- 1 dl fehérbor
- őrölt köménymag
Az olaj és vaj keverékén karamellizáltam a cukrot, rátettem a kissé kimosott káposztát, felöntöttem a borral, fűszereztem, sóztam és kiforraltam. Ezután kevés vizet öntöttem rá és a káposztát puhára pároltam.
Finom vacsora lett belőle, kicsit pikáns a káposzta, de nem kellemetlen. A túrónak köszönhetően még három nap múlva is ehető volt, mert a tészta puha maradt.
Csodásan néz ki! :)
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik!! Szeretem a káposztás töltelékeket!!
VálaszTörlésMég csak próbálkozom a savanyúkáposztával, de most sikerült.
VálaszTörlés