- 1 szál póréhagyma
- 3 db kisebb burgonya
- 1/2 cs. medvehagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- só
- frissen őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 25 dkg krémsajt
- víz+leveskocka vagy zöldség alaplé
- 1 mk borsikafű
Az olaj és vaj keverékén megfonnyasztom a hagymát és hozzáadva kicsit megfuttatom a burgonya kockákat is. Beleteszem a fűszereket, felöntöm a vízzel és felforralom. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadom a medvehagymát és rövid főzés után botmixerrel pürésítem. Belekeverem a krémsajtot, ízesítem, összeforralom. --------Olívaolajjal megspriccelt, pirított kenyércsíkokkal tálalom, amiket teljeskiőrlésű tönkölylisztből sütöttem. Szárított chilipehellyel nagyon finom ízt kapott.
Imádom a medvehagyma krémlevest! Nagyon guszta a tied. Pár nappal ezelőtt készítettem én is, kicsit másképpen csináltam, majd kesőbb posztolok is róla.
VálaszTörlésA csilipehely szenzációs ötlet, ki fogom próbálni.
Köszönöm!
VálaszTörlésSzeretem én is összehasonlítani más főztét az enyémmel. Bevallom, néha én vagyok a vesztes.