2011. január 26., szerda

Okosítsatok ki, kérlek!



Bízom benne, hogy azok, akik az én blogomat látogatják, már elhiszik nekem, hogy amit leírok a receptekben ill. velük kapcsolatban, annak van alapja. Igyekszem fázisképeket is készíteni és kiegészítő fotókat is teszek a beírásokba, hogy senkiben ne legyen az az érzés, hogy ez biztos nem így van.

A magyarázkodásra azért volt most szükségem,  mert ezt a képet egy kicsit javítanom kellett ahhoz, hogy hihetőbb legyen, de higyjétek el nekem, ez az a narancsos színű citrom, amiről nemrég olvastam itt, valahol. És éppen ez az egyik problémám, hogy nem tudom, hol olvastam róla. A nevét is elfelejtettem, pedig az egyik kommentelő leírta.  A gugli sem találta meg nekem. / valami maya, vagy ilyesmi maradt meg az emlékezetemben /

Segítsetek légyszíves, hogy mi ez? Arra emlékeztem, --  lehet, hogy rosszul -- hogy M. Zsófi írt róla, de hiába kerestem, nem találtam sehol. Azt is írták, hogy a Sparban lehet kapni és azt sem tudják, mit árulnak. Én tényleg ott vettem 399 ft/ kg.

Sajnos gyakran van, hogy kapkodva futok végig blogokon ill. hírleveleken stb. és csak részletek maradnak meg a fejemben. Ha nem menetem el amit olvasok vagy ki is törlöm-- mondván, hogy ezt úgy is megjegyzem -- akkor vége az információnak.
Citruslekvárt ill. dzsemet fogok készíteni belőle, de jó lenne tudni, mi a neve?

4 megjegyzés:

  1. Valóban C&V írta és a Facebookon tette közzé.

    Ha ilyen citromot lattok, vegyetek sokat! Fogalmuk sincs a zoldsegeseknek, teljesen veletlenul szurtam ki en is egy sima sarkinal. Ez Meyer citrom, iszonyu finom, a heja sima, vekony es narancssargas, mint egy tojas sargaja. Mandarin-citrom keverekere hasonlit, edeskes-kesernyes az ize es az illata is. Lemon curd, citromtart, stb.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!!!
    Megnyugodtam, hogy mégsem "velem" van baj.
    Így legalább lesz neve a lekvárnak. Megérdemli.

    VálaszTörlés
  3. Én még nem láttam ilyet, azaz lehet, hogy láttam, de fogalmam sem volt róla, hogy ez valamilyen citrom. Figyelni fogom.

    VálaszTörlés
  4. Hát, én is innen, a blogokról szedem össze a tudásom egy részét.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.